ТЕЛЕФОН: +359 876 800 252

САУНА

Сауната оказва благоприятен ефект върху имунната система, допринася за детоксикацията на тялото и освобождава натрупания стрес. Тя подобрява обмяната на веществата, понижава кръвното налягане, отпуска мускулатурата и ускорява възстановяването след тренировка. Подобрява действието на дихателната и отделителната система, увеличава еластичността на кръвоносните съдове и кожата и може да облекчи хронични мускулни и ставни болки.

  • 1.jpg
  • 2.jpg
 Финландската сауна е традиционен, ефикасен и безопасен метод за премахване на токсините в тялото чрез потене. Благодарение на високите, но поносими температури – от 80° до 100°, повишава температурата на тялото, което от своя страна стимулира потните жлези и предизвиква силно изпотяване. 

Инфрачервената сауна затопля помещението не с електрическа печка, оборудвана с вулканични камъни, както при сухата финландска сауна, а с инфрачервени лъчи, които се излъчват от вградени инфрачервени отоплителни тела. Температурата, която се достига, е между 40° и 60° градуса. Някои от положителните ефекти при използването на инфрачервената сауна са: детоксикация, релаксация, облекчаване на болките, подобряване на кръвообращението и може би едно от най-големите ѝ предимства пред финландската сауна е това, че може да бъде използвана и от хора с високо кръвно налягане. Инфрачервените лъчи проникват в кожата и тъканите на дълбочина от 2 до 7 сантиметра, което спомага за облекчаването на различни травми и контузии.

Можете да вземете сауна по всяко време на деня, но поради своя отпускащ ефект е препоръчително това да бъде след тренировка или вечер. Всеки престой в сауната трябва да бъде последван от охлаждане. Този цикъл на затопляне и охлаждане може да се повтори от 2 до 5 пъти, като след последното охлаждане е препоръчително да вземете топъл душ и да релаксирате за около 10 - 15 минути в легнало положение.

ПАРНА БАНЯ

Парната баня представлява форма на термотерапия, при която факторите, които оказват влияние върху тялото са горещ въздух и висока влажност. Парата има изключително добър ефект върху кръвоснабдяването на кожата, като я тонизира, освежава и почиства от мъртвите клетки и стимулира изгарянето на мазнините. Оказва положителен ефект и върху централната нервна система, подпомага релаксирането на мускулите, подобрява метаболитните процеси в тялото и има благоприятно влияние при наличие на мускулна треска. При леки мускулни травми парната баня може да има лечебен ефект. Подобрява функционирането на дихателната система и освобождава стреса. Препоръчва се съчетаването на парната баня с антицелулитни програми, както и с различни процедури за лице и тяло. Престоят в парната баня трябва да бъде последван от охлаждащ душ или релаксиращ воден масаж. Комбинирайте с ароматерапия за още по-отпускащо и стимулиращо сетивата изживяване.

ХАМАМ

Турската баня е символ на източната култура, чиято основна философия е физическото и духовното пречистване. Хамамът е уникален ритуал за релаксация и детоксикация на организма, който укрепва имунната система, забавя процесите на стареене и подобрява качеството на съня. Процедурата има благоприятен ефект върху кръвообращението и сърдечносъдовата система, храносмилателната система и дишането. Ритуалът се осъществява на нагрят мраморен плот, чиято топлина достига до костите и облекчава ставните и мускулните болки, а меката приятна пара в помещението има удивителен ефект върху кожата.

Можете да си подарявате това преживяване всяка седмица, защото това е прекрасен начин за поддържане на чистотата на кожата, регулиране на обмяната на веществата, отстраняване на натрупаните токсини и стрес в организма и изглаждане на целулита. В комбинация с ароматерапия действа отпускащо, освежаващо и релаксиращо.

СНЕЖНА СТАЯ

Снежната стая се ползва за охлаждаща процедура, например след сауна или парна баня. Има мощен освежаващ и енергизиращ ефект, както върху тялото, така и върху психиката, но за разлика от вземането на леден душ или потапянето в шоков басейн, не носи съществени рискове за здравето. Снежната стая има благоприятен ефект върху имунната система, кръвообращението и цялостния физически тонус. При комбиниране със сауна, контрастната процедура има силно изразено закаляващо действие върху организма и балансиращ ефект върху процесите на централната нервна система.

Защо V Gym?

Във V GYM Fitness & SPA ще се насладите на изключителен комфорт, висок клас оборудване и професионално отношение. За Вашата тренировка фитнес залата разполага с уреди на италианската марка Panatta, известна с отлично качество и модерен дизайн.

Заповядайте във V GYM Fitness & SPA, защото за нас всеки клиент е специален!

 

Къде се намираме?

Работно време

Понеделник
7:30 - 22:00ч.
Вторник
7:30 - 22:00ч.
Сряда
7:30 - 22:00ч.
Четвъртък
7:30 - 22:00ч.
Петък
7:30 - 22:00ч.
Събота
7:30 - 22:00ч.
Неделя
7:30 - 22:00ч.

Галерия

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.